Відбулася 17-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання

У п’ятницю, 11 листопада 2022 року, відбулася чергова 17-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. До порядку денного засідання за рекомендацією президії обласної ради депутати включили 38 питань і питання “Різне”.

Першими традиційно на розгляд депутатського корпусу були запропоновані звернення обласної ради щодо актуальних суспільно-політичних питань. Вони стосувалися присвоєння звання Герой України командиру Окремої зведеної штурмової роти “Карпатська Січ” 93-ї механізованої бригади Збройних Сил України Олегові Куцину (посмертно), зупинення дії ступеня локалізації державних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану, внесення змін до постанови правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18 (зі змінами) в частині виплати заробітної плати та соціальних виплат.

Опісля депутати схвалили внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради, а також до п’яти обласних програм і обласного бюджету на 2022 рік.

Водночас депутатським корпусом були затверджені чотири нові обласні програми. Йдеться про програму розвитку та вдосконалення служби естреної (швидкої) та невідкладної медичної допомоги Івано-Франківської області на 2023-2027 роки, програму розвитку та оновлення матеріально-технічного забезпечення Івано-Франківського обласного телебачення “Галичина” на 2023-2027 роки, програму підтримки місцевих органів виконавчої влади на 2023 рік та регіональну цільову програму діяльності господарського підрозділу управління Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань ресурсного забезпечення на 2023-2025 роки.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати заслухали інформацію департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації про стан надання соціальних послуг. Окрім цього звіт про свою діяльність представили постійні комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності та правопорядку і з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

В ході сесійного засідання також було прийнято низку рішень, які регулюють трудові, майнові та земельні відносини.