Відбулася 21-а сесія обласної ради восьмого демократичного скликання

У четвер, 6 квітня 2023 року, відбулася двадцять перша сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. За рекомендацією президії та депутатів обласної ради до порядку денного засідання включено 36 питань.
Першими депутати схвалили рішення про реєстрацію депутата обласної ради восьмого демократичного скликання Миколи Дроняка та включення його до складу постійної комісії обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей, а також достроково припинили повноваження свого колеги Олега Гончарука.
Реагуючи на актуальні суспільно-політичні проблеми обласна рада схвалила три звернення до центральних органів державної влади, які стосуються присвоєння звання Герой України добровольцю Віталію Мерінову (посмертно), виплат військовим та представникам правоохоронних органів, недопущення розгляду проєкту Закону України “Про інститут реєстрованих партнерств”.
Водночас постійна комісія обласної ради з питань комунального майна та житлово-комунального господарства представила депутатському корпусу звіт про свою роботу. Окрім цього інформацію про підсумки роботи за 2022 рік представила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.
Відповідно до плану роботи обласної ради керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації поінформували депутатів про стан розвитку фахової передвищої освіти в області, розвиток музейної справи на Прикарпатті, розвиток зимових видів спорту та роботу невідкладної (екстреної) медичної допомоги області.
В ході сесійного засідання також були прийняті рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2023 рік та до чотирьох діючих обласних програм, затверджено дві нові програми та схвалено низку питань, які регулюють майнові відносини.