Відбулася 23-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання

У п’ятницю, 21 вересня 2018 року, відбулася 23-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. Перед початком роботи голова обласної ради Олександр Сич спільно з головою ОДА вручили державні та обласні відзнаки мешканцям Івано-Франківщини. Окрім Разом з цим керівники області вручили прикарпатцям Посвідчення бійця-добровольця АТО.

Опісля депутати сформували порядок денний сесійного засідання. За рекомендацією президії обласної ради до нього було включено 62 проекти рішень. Першим обранці обговорили питання щодо виконання Державного Гімну України, молитви та хвилини мовчання на вшанування пам’яті загиблих за незалежність та цілісність держави в начальних закладах області.

Розгляд питань порядку денного продовжився обговоренням звернень обласної ради до центральних органів державної влади. Вони стосувалися недопущення екстрадиції громадян до Російської Федерації, вжиття невідкладних заходів для недопущення знищення галузі лісового господарства та врегулювання статусу лісів, перевірки дотримання дочірнім підприємством Національної акціонерної компанії “Надра України” “Західукргеологія” вимог законодавства у сфері геологічного вивчення надр,  приведення Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015. №2494 “Про затвердження Кодексу газорозподільних систем” у відповідність до Закону України “Про ринок природного газу”, законодавчого врегулювання перерахунків пенсій колишнім державним службовцям та посадовим особам місцевого самоврядування.

Згідно з планом роботи обласної ради, депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за І півріччя 2018 року, а також інформацію прокурора області та начальника Головного управління Національної поліції в області про результати роботи їх структурних підрозділів за І півріччя 2018 року.

Опираючись на принцип добровільності, депутати обласної ради затвердили зміни до перспективного плану формування територій громад області. Окрім цього, маючи на меті забезпечення дотримання правопорядку в сесійній залі, внесли зміни до Регламенту обласної ради.

Низка питань, які отримали підтримку депутатського корпусу, стосувалися доповнення Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-2022 роки, внесення змін до одинадцяти діючих обласних програм та прийняття шести нових.

Серед іншого, депутати схвалили блок кадрових питань та проектів рішень, спрямованих на впорядкування майна і земельних ділянок спільної власності територіальних громад області.