Відбулася 34-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання

У п’ятницю, 21 лютого 2020 року, відбулася 34-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання.

Перед початком роботи сесії голова обласної ради Олександр Сич спільно з тимчасово виконуючим обов’язки голови обласної державної адміністрації Віталієм Федорівим вручили прикарпатцям державні та обласні нагороди. Опісля депутати затвердили порядок денний, до якого, за рекомендацією президії та пропозиціями своїх колег, включили 83 проєкти рішень та питання “Різне”.

Реагуючи на актуальні суспільно-політичні проблеми прикарпатські обранці схвалили шість звернень до центральних органів державної влади. Вони стосуються розгляду законопроєкту № 2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”, проведення медичної реформи в закладах охорони здоров’я області вторинного та третинного рівнів, неприйнятності великого розміру грошової застави на місцевих виборах, необхідності припинення утисків проукраїнських громадських активістів та політичних опонентів, антидержавницьких висловлювань народного депутата України від партії “Опозиційна платформа – за життя” Вадима Рабіновича та збереження за історичними містами, зокрема містом Галичем, статусу міста. Окрім цього, обласна рада звернулася до мешканців із закликом до боротьби зі шкідливими звичками та формування навичок здорового способу життя.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати заслухали звіт обласної державної адміністрації про здійснення повноважень, делегованих обласною радою облдержадміністрації, а також інформацію прокурора області та начальника Головного управління Національної поліції в області про діяльність відповідних структурних підрозділів за 2019 рік.

Водночас депутатський корпус заслухав інформацію про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2019 рік і схвалив відповідну програму на 2020 рік, а ще затвердив Стратегію розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки і План заходів з її реалізації на 2021-2023 роки.

В ході сесійного засідання депутати також затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 2019 рік та внесли зміни до головного фінансового документу області на 2020 рік.

У зв’язку із закінченням терміну реалізації рішеннями обласної ради були зняті з контролю сім обласних програм. Разом з цим були внесені зміни до чотирьох діючих та затверджено чотири нові програми. Позитивними також були рішення обласної ради щодо питань, які регулюють трудові, майнові та земельні відносини.