Відбулася 36-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання

У п’ятницю, 31 липня 2020 року, відбулася 36-а сесія обласної ради сьомого демократичного скликання. За рекомендацією президії обласної ради та пропозиціями депутатів до порядку денного засідання було включено майже 70 проєктів рішень.

На початку засідання голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів поінформував депутатський корпус про роботу щодо ліквідації надзвичайної ситуації, що мала місце на території області у червні 2020 року. Опісля, реагуючи на актуальні суспільно-політичні питання, депутати схвалили низку звернень до центральних органів державної влади. Вони стосуються необхідності виділення додаткових коштів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої паводком у  червні 2020 року на Прикарпатті, соціальних гарантій медичним працівникам та покращення надання медичної допомоги в умовах пандемії, спричиненої коронавірусною хворобою, стану проведення другого етапу медичної реформи та стану фінансування закладів охорони здоров’я області, а також неприпустимості перегляду мовного законодавства, обов’язкового вивчення предмета “Основи християнської етики” у закладах загальної середньої освіти та зміни назви Івано-Франківського району на Галицький район.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за І квартал 2020 року та внесли зміни до головного фінансового документу Прикарпаття, а також до п’яти регіональних програм.

Водночас прокурор області та начальник Головного управління Національної поліції в області поінформували про діяльність відповідних органів за 6 місяців поточного року. Зі звітом перед депутатським корпусом також виступили голови постійних комісій обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків і з питань екології та раціонального природокористування.

Окрім цього, депутати прийняли рішення про створення комунального підприємства “Централізована закупівельна організація Івано-Франківської обласної ради” та затвердили регіональну цільову програму забезпечення діяльності новоствореного підприємства.

Позитивними були також рішення депутатів обласної ради щодо низки питань, які регулюють трудові, земельні і майнові відносини.