Відбулася IV сесія обласної ради восьмого демократичного скликання

У п’ятницю, 19 лютого 2021 року, відбулася четверта сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. До проєкту порядку денного сесійного засідання за рекомендаціями президії обласної ради та пропозиціями депутатів було внесено 60 питань.

Свою роботу прикарпатські обранці розпочали з підтримки підписання Меморандуму про міжрегіональну співпрацю між Івано-Франківською обласною радою та Тернопільською обласною радою. Опісля прийняли рішення, якими проголосили 2021 рік на Прикарпатті Роком полковника Армії Української Народної Республіки, голови Проводу Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця та звернулися до Президента України з проханням присвоїти звання Герой України Євгенові Коновальцю (посмертно).

Реагуючи на актуальні соціально-економічні проблеми депутатський корпус схвалив звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо незабезпеченості коштами на утримання районних рад області.

Водночас депутати заслухали звіт голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою обласній державній адміністрації та інформацію про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області на 2020 рік, затвердили розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2021 рік та фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2021 році.

Окрім цього прокурор області та начальник Головного управління Національної поліції в області поінформували депутатський корпус про роботу відповідних структурних підрозділів за 2020 рік.

В ході сесійного засідання депутати також схвалили план роботи обласної ради на 2021 рік, план діяльності обласної ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2021 рік, створили лічильну комісію та комісію з оцінки корупційних ризиків у діяльності обласної ради.

Серед іншого, позитивними були також рішення депутатського корпусу щодо низки питань, які регулюють майнові, земельні та трудові відносини.