Відбулася XIV сесія обласної ради

У середу, 11 травня 2022 року, відбулася XIV сесія обласної ради восьмого демократичного скликання.

До порядку денного сесії депутати включили 66 питань. Близько третини проектів рішень стосувалися виконання обласних програм, реалізація яких завершилася у 2021 році. Також депутати внесли зміни до десяти регіональних програм. Зокрема, задля посилення обороноздатності області внесені зміни в частині збільшення фінансування регіональної програми надання шефської допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, військово-патріотичного виховання молоді та програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області.

Водночас було схвалено шість нових обласних програм, серед яких – обласна програма підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували і перебувають у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися і залучаються та брали і беруть безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2026 роки.

Разом з цим депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за 2021 рік та внесли зміни до головного фінансового документу на 2022 рік. А ще затвердили низку рішень, які регулюють майнові, земельні і трудові відносини.