Відбулося виїзне засідання ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування

Голова обласної ради Олександр Сич спільно зі своїм першим заступником Василем Гладієм та заступником Миколою Палійчуком і членами ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування з робочим візитом побували у Тлумацькій, Олешанській та Городенківський територіальних громадах. В рамках програми робочої поїздки керівники та депутати обласної ради ознайомилися з проектами, реалізованими в рамках обласних Конкурсів.
Під час перебування у Тлумацькій територіальній громаді депутати ознайомилися з результатами реалізації 11 проєктів.
Опісля члени ради Конкурсу в селі Одаїв оглянули облаштовану територію для дельтапланеристів. Тут, на території
Дністровського дельтадрому близько 50 років розвивається цей спорт.
«Вчергове здійснюючи об‘їзд тих локацій, де реалізовані проекти в рамках обласного конкурсу місцевого самоврядування хотів би звернути увагу, що ми цього разу перебуваємо на територіях, які мають свою родзинку, але які перебувають якщо не в депресивному, то в дуже складному соціально-економічному становищі. Це колишні Тлумацькі і Городенківські райони. Прекрасні місця, розташовані біля Дністровського каньйону. Я завжди казав, що це та родзинка, яка ще не розкрита для того туристичного потоку, на який ми стратегічно сподіваємося і який поки що більшою мірою сконцентрований в гуцульській частині гір. А є ще бойківська частина гір, де є Дністровський каньйон. Маючи таку родзинку і в той же час потерпати від соціально-економічної проблематики – це навіть гріх. Тому коли ми проводимо обласний конкурс проектів то намагаємось звертати більшу увагу на ті проекти, які подаються громадами саме з цих територій. Проекти є різнопланові: екологічного характеру, зокрема поводження з твердими побутовими відходами, що вкрай важливо для нашого регіону якщо ми говоримо, що наше майбутнє – це туризм. Є проекти спрямовані на розвиток інфраструктури, на пошук і розвиток туристичних родзинок. Саме тому наш конкурс проектів дозволяє розвивати звабливі місця у наших громадах»,- розповів Олександр Сич.
Окрім цього вже у Городенківській громаді депутати ознайомилися з реалізацією проєкту десятого (2020 рік) Конкурсу «Підтримка суб’єктів сільськогосподарської діяльності, що займаються вирощуванням плодово-ягідних культур на території Вікнянської сільської ради Городенківського району», де було придбано сільськогосподарську техніку.
«За цих чотири роки проведення конкурсу дані три громади реалізували 30 проектів: і розвиток сільського господарства, і розвиток туризму, і екологічні проекти, проекти по енергозбереженню. Ми бачимо, що є реальні кроки, які стимулювали розвиток громади у реалізації цих проектів.
Ми бачимо на прикладі одного фермера яким чином можна залучивши кошти обласного бюджету розвивати своє господарство, створювати робочі місця, сплачувати податок у бюджет»,-резюмував Василь Гладій.
У селі Раковець оглянули реалізацію проєктів-переможців дев’ятого (2019 рік) Конкурсу «Відновлення туристичної привабливості території середньовічного замку ХVІІ ст. в с.Раковець», десятого (2020 рік) Конкурсу «Створення сприятливих умов для відпочинку туристів на річці Дністер» та одинадцятого (2021 рік) Конкурсу «Покращення умов для відпочинку туристів на річці Дністер», де було проведено благоустрій території та придбано плавзасоби(катамарани, рафти, лодки) і спорядження.