Відбулося виїзне засідання ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування

Голова обласної ради Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій спільно з членами ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування з робочим візитом побували в Делятинській і Ворохтянській селищних та Яремчанській міській радах. В рамках робочої поїздки вони ознайомилися з результатами реалізації проєктів обласних конкурсів розвитку місцевого самоврядування, які впроваджувалися упродовж останніх трьох років.

Ми аналізуємо проекти, не тільки ті, які реалізовувалися цього року, але й за декілька останніх років, щоби відчути динаміку. В горах своя динаміка та своєрідність проектів. Вони більшою мірою ґрунтуються на автентичності. Їхня стратегічна мета – залучити туриста. А для цього треба вишукувати родзинки. Вкотре переконуюся, що наша ідея проведення конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування не тільки помічна громадам у фінансовому плані, але й дає стимул і підштовхує на реалізацію того креативу, на який би в іншому випадку, можливо, навіть і не звернули увагу“, – підкреслив Олександр Сич

Перебуваючи в Делятинській територіальній громаді керівники та депутати обласної ради ознайомилися з результатами реалізації проєкту-переможця дев’ятого Конкурсу “Делятинщина – предвічна брама в Карпати”, в рамках якого було облаштовано 4 туристичні локації. Окрім цього керівництво Делятинської територіальної громади презентувало результати реалізації чотирьох проєктів-переможців дев’ятого-одинадцятого Конкурсів, які впроваджувалися упродовж 2019-2021 років. На їх співфінансування з обласного бюджету було спрямовано один мільйон гривень.

В селі Дора Яремчанської територіальної громади члени ради Конкурсу побували в криївці УПА, яку реконструювали в рамках проєкту “Остання криївка”, що став переможцем Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад. На його реалізацію з обласного бюджету було виділено співфінансування у розмірі 250 тисяч гривень. Загалом протягом 2019-2021 років у рамках дев’ятого-одинадцятого Конкурсів у Яремчанській територіальній громаді реалізовано 3 проєкти на загальну суму 1,3 мільйонів гривень, в тому числі з обласного бюджету – 890 тисяч гривень.