Відбулося виїзне засідання ради обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

На Богородчанщині відбулося виїзне засідання ради обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. В ході робочої поїздки члени ради Конкурсу ознайомилися з результатами реалізації проектів VII Конкурсу. Зокрема, відвідали Росільнянський будинок культури, де були впроваджені енергозберігаючі заходи шляхом заміни вікон і дверей, а також ознайомилися з ходом капітального ремонту будівлі Міжгірського навчально-виховного комплексу.

Водночас члени ради Конкурсу побували в селі Луквиця, де вже реалізований проект VІІІ обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування “Луквицькі краєвиди – зміцнення туристичної привабливості села Луквиця”.

Проект передбачав вдосконалення матеріально-технічної бази для діючого пластового табору “Чота крилатих”. Тут регулярно займаються пластуни, удосконалюють свої навики. Цей табір добрий для того, щоб пропагувати туризм завдяки парапланерному спорту. В рамках проекту були закуплені відповідні технічні засоби – параплани. Це може сприяти не тільки патріотичному вихованню, яке здійснюється серед пластунів, а також розвитку туризму в цій місцевості“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

В рамках виїзного засідання члени ради Конкурсу обговорили стан подання звітів щодо реалізації проектів-переможців ІІ-VІІ обласних конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і стан реалізації проектів-переможців VІІІ Конкурсу. Так, за словами начальника відділу міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності Юрія Цимбалюка, в рамках обласних конкурсів реалізовувалося 533 проекти, про виконання робіт не прозвітували 49 органів місцевого самоврядування.

У 2018 році в рамках VІІІ обласного Конкурсу реалізовується 58 проектів. “Наразі завершуються заходи, які передбачені кожним проектом, всі вони профінансовані в повній мірі з обласного бюджету, а також з місцевих бюджетів. Ми очікуємо до кінця року успішну реалізацію всіх ініціатив“, – відзначив перший заступник голови обласної ради, голова ради Конкурсу Василь Гладій. Він також зауважив, що особливістю проектів VІІІ обласного конкурсу є розвитковий характер, реалізація яких дасть можливість для створення нових робочих місць та збільшення дохідної частини місцевих бюджетів.