Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

Під головуванням Манолія Піцуряка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

В ході засідання депутати розглянули 13 питань порядку денного. Зокрема заслухали інформацію департаменту охорони здоров’я ОДА щодо реформування первинної медико-санітарної допомоги, вторинної та третинної допомоги. Разом з цим в департаменті фінансів ОДА розповіли про стан виплати заробітної плати працівникам медичних закладів області станом на 01.07.2019 р. Так, за інформацією фінансистів на виплату заробітної плати прикарпатським медикам бракує 58,8 мільйона гривень.

Також члени комісії рекомендували на розгляд депутатського корпусу низку проектів рішень. Вони стосуються внесення змін до обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки, створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я Івано-Франківської обласної ради”, реорганізації шляхом перетворення обласної психоневрологічної лікарні №1.

Серед іншого депутати погодили внесення змін до календарних планів заходів на 2019 рік трьох обласних програм.