Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків

Під головуванням Миколи Палійчука та за участі голови обласної ради Олександра Сича, його першого заступника Василя Гладія і заступника Сергія Басараба відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

В ході обговорення питань порядку денного члени комісії рекомендували до розгляду на сесії обласної ради проєкт рішення “Про виконання обласного бюджету за 2019 рік” та погодили внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік.

Разом з цим депутати схвалили спрямування вільних залишків коштів обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості та щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Також комісія погодила календарні плани низки обласних програм на 2020 рік та підтримала три проєкти рішень щодо затвердження нових програм. Серед них – обласна комплексна програма “Вшанування в області Року пам’яті депортацій українців у ХХ столітті” на 2020 рік, регіональна цільова програма проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів в Івано-Франківській області на 2021-2022 роки, програма підтримки органів державної влади на 2020 рік.