Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

Під головуванням Манолія Піцуряка та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія і першого заступника голови ОДА Марії Савки відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

В ході засідання депутатів поінформували про ситуацію із поширенням коронавірусної інфекції на території області. Як розповів головний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук, наразі в області одужали від коронавірусної хвороби 423 людини, відтак область посідає третє місце в Україні за кількістю людей, які одужали.

В свою чергу в. о. директора департаменту облдержадміністрації Ірина Кобельська зазначила, що серед медиків в області захворіло 276 осіб, одужали – 145.

Разом з цим депутати заслухали інформацію департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації про стан проведення другого етапу медичної реформи. Так, за словами Ірини Кобельської, контракти з Національною службою здоров’я України уклали 64 комунальні заклади охорони здоров’я та один приватний. Фінансування закладів з початку квітня поточного року здійснюється згідно з укладеними угодами з НСЗУ по пакетах послуг. Загальна сума коштів, які планується до кінця року отримати з НСЗУ по області загалом становить майже півтора мільярди гривень.

В той же час заклади, які надають непріоритетні послуги, знаходяться у групі ризику недофінансування, що може зумовити їх закриття. Для врегулювання цих питань було, зокрема, напрацьовано обласну програму підтримки некомерційних комунальних підприємств. Її проєкт планується розглянути на черговій сесії обласної ради, яка відбудеться 29 травня 2020 року.