Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування

Під головуванням Василя Мельничука та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

За результатами обговорення питань порядку денного депутати рекомендували до розгляду на черговій сесії обласної ради проєкт Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2021 рік.

Чинна Програма розвитку місцевого самоврядування, виконавцем якої є обласна рада, завершується у 2020 році. Оскільки в жовтні відбудуться місцеві  вибори,  ми хочемо дати можливість новій обласній раді сформувати нову програму, змінити її або відмовитися від неї, тому пропонуємо прийняти програму лише на 2021 рік. Її проєкт здебільшого збігається з чинною. Зокрема, передбачено реалізацію ХІ обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, який буде оголошено цього року і, відповідно, будуть визначені його переможці“, – розповів Василь Гладій.

Він також зауважив, що продовжать свою дію і інші підпрограми Програми. Відповідно це дозволить передбачити новому складу обласної ради кошти в бюджеті на їх реалізацію, а, зокрема, на виконання депутатських повноважень у 2021 році.

Водночас комісією рекомендовано до розгляду на черговому засіданні сесії обласної ради, яке відбудеться 29 травня 2020 року, проєкт рішення “Про представлення до нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Яковини Миколи Михайловича”.

З уваги на те, що у цьому році виповнилося 30 років з часу проведення першого засідання сесії Івано-Франківської обласної ради першого демократичного скликання, до нагородження запропоновано голову обласної ради 1990-1992 років Миколу Яковину.