Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

Під головуванням Манолія Піцуряка та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Ключовим питанням порядку денного засідання стало обговорення питання щодо призначення виконувача обов’язків генерального директора обласної дитячої клінічної лікарні. Так, своїм наказом від 4 червня 2020 року департамент охорони здоров’я призначив нового виконувача обов’язків керівника медзакладу Володимира Семенюка, звільнивши попереднього в.о. Радислава Котурбаша.

Відтак депутати заслухали в.о. директора профільного департаменту Ірину Кобельську про стан виконання рішення обласної ради від 20.09.2019. № 1225-30/2019 “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради”. Адже, як зауважив голова комісії Манолій Піцуряк, в цьому рішенні чітко визначено, що виконувачем обов’язки до проведення конкурсу та призначення генерального директора визначено Котурбаша Радислава Йосиповича.

В свою чергу Ірина Кобельська поінформувала, що напрацьовуючи попереднє рішення обласної ради не можна було передбачити, що призначення нового керівника затягнеться більше, аніж на пів року. Тому, після того, як на сесії обласної ради рішення про призначення Мельника Тараса Михайловича генеральним директором ОДКЛ не було підтримане депутатами, департамент видав наказ про призначення нового виконувача обов’язків.

Натомість перший заступник голови обласної ради Василь Гладій наголосив, що розробниками проекту рішення “Про створення комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” була обласна державна адміністрація в особі департаменту охорони здоров’я.

Ви самі були ініціаторами того, аби обласна рада уповноважила вас призначити виконувачем обов’язків Котурбаша Радислава Йосиповича на період проведення конкурсу на заміщення вакантної посади та призначення генерального директора. На виконання цього рішення у листопаді минулого року ви видали відповідний наказ. А вже наступний наказ, який ви підписали 4 червня, зовсім інший за змістом – звільнити Котурбаша Радислава Йосиповича. Це ж ваша ініціатива була, не обласної ради, не постійної комісії, не окремого депутата“, – акцентував Василь Гладій.

За результатами обговорення цього питання комісія рекомендувала голові ОДА відмінити наказ департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації від 4 червня 2020 року № 87-к “Про виконання обов’язків”, як такий, що суперечить рішенню обласної ради, залишивши чинним наказ департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації від 7 листопада 2019 року № 489-к “Про призначення Котурбаша Р. Й.”, а також рекомендувала департаменту охорони здоров’я ОДА повторно внести на розгляд пленарного засідання обласної ради проект рішення “Про призначення генерального директора комунального некомерційного підприємства “Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради” Мельника Тараса Михайловича”.

В ході засідання депутати також заслухали інформацію департаменту охорони здоров’я ОДА про критичну ситуацію щодо забезпечення імунодепресантами хворих з пересадженими органами, стан забезпечення лікувальних закладів області медичним препаратом “Актилізе” та проведення медичної реформи в області.