Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики

Під головуванням Богдана Томенчука та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, спорту та молодіжної політики.

В ході засідання депутати обговорили та рекомендували до розгляду депутатського корпусу проєкти рішень “Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 рік”, “Про внесення змін до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки”. Разом з цим комісія погодила включення до порядку денного чергової сесії двох звернень обласної ради до центральних органів державної влади. Вони стосуються необґрунтованого зменшення розміру освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників та передачі шкільних автобусів у комунальну власність територіальних громад.

Водночас депутати схвалили розподіл резерву коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення закладів загальної середньої освіти навчальними комп’ютерними комплексами, мультимедійними класами, проведення заміни застарілої комп’ютерної техніки та для оснащення класів загальної середньої освіти шкільними меблями.