Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва

Під головуванням Андрія Іваськіва та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія і заступника голови обласної ради Миколи Палійчука відбулося засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва.

В ході розгляду питань порядку денного депутати обговорили та рекомендували на розгляд чергового сесійного засідання обласної ради п’ять проєктів рішень. Серед них – схвалення Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2022-2026 роки та затвердження регіональної цільової програми розвитку міжнародного співробітництва та промоції Івано-Франківській області на 2022-2026 роки. Водночас комісія заслухала інформацію про виконання даних програм за попередній період, оскільки термін їх виконання завершується у 2021 році.

Разом з цим було погоджено проєкти рішень обласної ради “Про внесення змін до Регламенту Івано-Франківської обласної ради восьмого демократичного скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 23.12.2020 № 10-2/2020, (зі змінами)” і “Про навчання депутатів та осіб, які працюють або перебувають у кадровому резерві органів місцевого самоврядування”. Також з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування на сесії обласної ради планується порушити клопотання перед Верховною Радою України про нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України Снятинського міського голови Анатолія Шумка та Грамотою Верховної Ради України Косівського міського голови Юрія Плосконоса.