Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики

Під головуванням Андрія Яворського та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія та заступника голови обласної ради Миколи Палійчука відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики.

Відповідно до плану роботи обласної ради депутати обговорили та рекомендували включити до проєкту порядку денного чергової сесії обласної ради проєкти рішень “Про затвердження обласної комплексної Програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2022-2026 роки” та “Про затвердження обласної програми підтримки осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей на 2022-2026 роки”. Окрім цього комісія погодила низку питань, які регулюють трудові та майнові відносини обласних установ галузі охорони здоров’я.

Водночас комісія рекомендувала доопрацювати чотири проєкти рішень. Серед них два звернення до керівництва держави щодо необхідності підвищення пенсій і виплати додаткової пенсії у 2021 році та належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я, а також питання щодо стану надання медичної допомоги в області хворим на онкологічні захворювання і затвердження Програми удосконалення системи соціального захисту населення в Івано-Франківській області на 2022 рік.