Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова

Під головуванням Юрія Черневого та за участі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

В ході засідання члени комісії рекомендували до розгляду на сесії обласної ради проекти рішень щодо внесення змін до обласної комплексної програми “Відзначення в області 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки і 100-річчя Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки”, а також призначення директора Театру фольклору, народних свят і видовищ та затвердження регіонального плану дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області на 2019-2026 роки.

Окрім цього на розгляд сесії обласної ради комісія рекомендувала два проекти рішень, які стосуються припинення діяльності Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату обласної ради і Тлумацької школи-інтернату обласної ради.

Відзначимо, що водночас службою у справах дітей ОДА та департаментом соціальної політики ОДА готуються проекти рішень про створення нових закладів на базі тих, які припинять свою діяльність.

Важливо, що ми розглядаємо не лише питання про припинення діяльності шкіл-інтернатів, а й те, що на їх базі створюємо нові заклади, які реально потрібні в сучасних умовах“, – відзначив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.