Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків

Під головуванням Миколи Палійчука та за участі голови обласної ради Олександра Сича, його першого заступника Василя Гладія і заступника Сергія Басараба відбулося засідання постійної комісії обласної ради питань бюджету, фінансів та податків.

За результатами обговорення питань порядку денного депутати погодили внесення змін до обласного бюджету на 2019 ріка, також погодили спрямування коштів залишку медичної субвенції та спрямування частини залишку коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Зокрема, йдеться про забезпечення сільських амбулаторій автотранспортом. При обговоренні даного питання голова комісії Микола Палійчук відзначив, що підходи до розподілу цих коштів були несправедливими, адже члени профільної комісії обласної ради не були поінформовані про нього. Однак, наголосив, що при негативному рішенні комісії фінансування взагалі не буде.

В свою чергу голова обласної ради Олександр Сич звернувся до керівництва облдержадміністрації та структурних підрозділів ОДА з проханням враховувати позицію членів постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики при наступних розподілах коштів.

Можливо такий розподіл і добрий, але коли не враховується позиція депутатів профільної комісії неправильно. Ви принаймні можете ставити депутатів до відома. Вони обрані людьми і представляють їх інтереси. Через те, що ви не поінформували депутатів, рішення на попередньому засіданні було не прийняте. Робіть, будь ласка, висновки“, – акцентував Олександр Сич.

Окрім цього, в ході засідання члени комісії рекомендували до розгляду на сесії обласної ради проекти рішень “Про внесення змін до рішення обласної ради від 15.02.2019 р. “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” та “Про Програму удосконалення казначейського обслуговування коштів місцевих бюджетів у Івано-Франківській області на 2019 рік”.