Відбулося засідання 28-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання

У п’ятницю, 17 травня 2019 року, відбулося пленарне засідання 28-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання.

Перед початком роботи сесії голова обласної ради Олександр Сич спільно зі своїм заступником Сергієм Басарабом вручили прикарпатцям ювілейні медалі “90 років ОУН”, державні та обласні відзнаки.

Опісля депутати обласної ради затвердили порядок денний засідання, до якого, за рекомендацією президії обласної ради, включили 53 проекти рішень і питання “Різне”.

Реагуючи на актуальні соціально-економічні проблеми прикарпатські обранці схвалили два звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються необхідності внесення змін до Закону України “Про оплату праці” в частині захисту прав громадян, які працюють в гірських районах та необхідності забезпечення коштами на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються з місцевих бюджетів області.

В ході засідання депутати прийняли низку рішень фінансового характеру. Зокрема, заслухали інформацію про наповнення місцевих бюджетів в частині податкових платежів і про виконання обласного бюджету за перший квартал 2019 року, внесли зміни до головного фінансового документу області. Водночас було внесено зміни до плану діяльності обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік та до рішення обласної ради “Про перспективний план формування територій громад області”.

Також обласною радою внесені зміни до семи регіональних програм, а ще затверджено дві нові: програму удосконалення казначейського обслуговування коштів місцевих бюджетів в Івано-Франківській області на 2019 рік і обласну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2019-2023 роки.

Разом з цим обласна рада затвердила Тимчасове положення про лісову охорону на землях лісогосподарського призначення Івано-Франківської обласної ради, погодила ліміти використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань, схвалила Положення про порядок призначення на посаду та звільнення з посади керівників підприємств, установ, закладів, організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

На виконання реформи системи охорони здоров’я депутатський корпус також прийняв рішення “Про припинення (реорганізацію шляхом перетворення) комунальних закладів охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради”. Згідно з ним передбачено перетворення в комунальні некомерційні підприємства 20 медичних закладів.

Серед інших рішень, які отримали підтримку депутатського корпусу, – призначення керівників обласних закладів, а також низка питань, які регулюють майнові та земельні відносини.