Відбулося перше пленарне засідання одинадцятої сесії обласної ради

У п’ятницю, 17 грудня 2021 року, відбулося перше пленарне засідання одинадцятої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання.

До порядку денного за рекомендаціями президії обласної ради та депутатів включено 27 проєктів рішень. Їх розгляд розпочався із представлення Олександром Сичем звіту за перший рік роботи на посаді голови обласної ради восьмого демократичного скликання. Опісля депутати схвалили рішення, яким проголосили наступний рік в області Роком 80-річчя Української Повстанської Армії.

Водночас при обговоренні нових обласних програм було затверджено відповідно регіональну цільову програму “Відзначення в області 80-річчя створення Української Повстанської Армії” на 2022-2023 роки. Разом з цим були схвалені регіональна цільова програма розвитку соціальної інфраструктури Івано-Франківської області на 2022-2025 роки, комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Івано-Франківської області на 2022-2025 роки, програму розвитку та фінансової підтримки комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я Івано-Франківської обласної ради на 2022-2023 роки та інші.

Опісля схвалення обласних програм депутати затвердили головний фінансовий документ Прикарпаття – обласний бюджет на 2022 рік.

Реагуючи на актуальні політичні та соціально-економічні питання було спрямовано низку звернень до центральних органів виконавчої влади. Вони стосуються недопущення погіршення стану довкілля на території селища Брошнів-Осада Калуського району та всієї Івано-Франківської області, скасування рішення сімнадцятого конкурсного відбору Ради з державної підтримки кінематографії Державного агентства України з питань кіно про виділення коштів на створення фільму Хачіка Васіляна “Мій юний принц”, невідкладного розгляду питання про прийняття до громадянства України бійця-добровольця АТО/ООС на сході України Бутусіна Олега Леонідовича, необхідності вжиття заходів боротьби із борщівником Сосновського.

Через тиждень депутати продовжать свою роботу у сесійному залі. Друге пленарне засідання одинадцятої сесії обласної ради восьмого демократичного скликання відбудеться 24 грудня 2021 року.