Відбулося перше пленарне засідання 26-ої сесії обласної ради сьомого демократичного скликання

У п’ятницю, 7 грудня 2018 року, відбулося перше пленарне засідання 26-ої сесії обласної ради. Перед початком роботи голова обласної ради Олександр Сич привітав своїх колег-депутатів та працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом – Днем місцевого самоврядування, яке щорічно відзначається 7 грудня. Також Олександр Сич разом з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком вручив прикарпатцям державні та обласні відзнаки і нагороди до Дня місцевого самоврядування.

Згідно з Регламентом обласної ради перед початком розгляду питань порядку денного, до якого президія обласної ради рекомендувала включити 40 проектів рішень, представники фракцій в обласній раді виступили зі своїми заявами.

Розгляд питань порядку денного сесії прикарпатські обранці розпочали з проекту рішення “Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Івано-Франківської області”, який отримав підтримку більшості депутатів облради.

Реагуючи на актуальні суспільно-політичні питання депутатський корпус схвалив три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються неприпустимості підвищення ціни на газ для населення, захисту інституції сім’ї в Україні, врегулювання термінів для погодження надання спеціальних дозволів на користування надрами.

Опісля розгляду звернень Олександр Сич прозвітував перед депутатським корпусом за третій рік роботи на посаді голови обласної ради. Також звіт про свою діяльність  представила постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Водночас депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2018 року та внесли зміни до головного фінансового документу області. Окрім цього, депутатів поінформували про стан, ремонт та утримання автомобільних доріг в області у 2018 році.

В ході сесійного засідання обласна рада також внесла зміни до низки своїх рішень та десяти обласних програм. Окрім цього, позитивними були рішення депутатів щодо питань, які регулюють земельні та майнові відносини.