Відбулося перше пленарне засідання 27-ї сесії обласної ради

У п’ятницю, 15 лютого 2019 року, відбулося перше пленарне засідання 27-ї сесії обласної ради сьомого демократичного засідання. Перед початком роботи перший заступник голови обласної ради Василь Гладій та голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук вручили прикарпатцям державні та обласні відзнаки.

До порядку денного за рекомендацією президії обласної ради було включено 28 питань, в тому числі 2 проекти рішень включено за пропозиціями депутатів, озвучених безпосередньо на пленарному засіданні.

Реагуючи на актуальні соціально-економічні питання обласна рада прийняла два звернення до центральних органів влади. Вони стосуються врегулювання організації вантажних перевезень сільськогосподарської продукції АТ “Укрзалізниця” та перспективи розвитку станцій на території Івано-Франківської області, а також необхідності якнайшвидшого прийняття проектів Законів України № 9518 та № 9519, спрямованих на створення умов для доступності придбання автомобілів громадянами України.

Опісля депутати заслухали звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2018 рік і затвердили відповідну програму на 2019 рік.

Ключовими питаннями сесійного засідання стало прийняття рішень “Про затвердження розподілу коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік” та “Про фінансування правоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища за рахунок планових надходжень у 2019 році”.

В ході першого пленарного засідання перед депутатським корпусом виступив прокурор області, який поінформував про результати роботи органів прокуратури за 2018 рік. Окрім цього, депутати заслухали інформацію управління з питань цивільного захисту ОДА про стан і готовність системи цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Водночас були  прийняті рішення про внесення змін до чотирьох обласних програм та підтримано низку питань, які регулюють майнові і земельні відносини.