Відбулося перше пленарне засідання 33-ї сесії обласної ради

У п’ятницю, 13 грудня 2019 року, відбулося перше пленарне засідання 33-ї сесії обласної ради. Перед початком роботи голова обласної ради Олександр Сич разом з головою облдержадміністрації Денисом Шмигалем вручив прикарпатцям державні та обласні нагороди і відзнаки до Дня місцевого самоврядування.

Згідно з Регламентом обласної ради перед початком розгляду питань порядку денного, до якого президія обласної ради рекомендувала включити 53 проєкти рішень, представники фракцій в обласній раді виступили зі своїми заявами.

Розгляд питань порядку денного сесії прикарпатські обранці розпочали з проголошення 2020 року на Прикарпатті Роком пам’яті депортацій українців у ХХ столітті.

Реагуючи на актуальні суспільно-політичні питання депутатський корпус схвалив три звернення до центральних органів державної влади. Вони стосуються необхідності відкриття пункту пропуску на українсько-румунському кордоні, недопущення становища малого та середнього бізнесу та вбивства патріота України Артема Мірошниченка.

Опісля розгляду звернень Олександр Сич прозвітував перед депутатським корпусом за четвертий рік роботи на посаді голови обласної ради.

Ключовим питанням порядку денного першого пленарного засідання стало прийняття обласного бюджету на 2020 рік. Водночас депутати заслухали інформацію про виконання обласного бюджету за 9 місяців 2019 року та внесли зміни до головного фінансового документу області на 2019 рік.

Разом з цим були внесені зміни до восьми регіональних програм та прийнято три нові: регіональну цільову програму забезпечення діяльності комунального підприємства Івано-Франківської обласної ради з експлуатації майна на 2020-2024 роки; регіональну цільову програму ведення містобудівного кадастру Івано-Франківської області на 2020-2025 роки; регіональну цільову програму соціального захисту працівників, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, на 2020-2024 роки.

В ході сесійного засідання обласна рада також затвердила низку рішень, які регулюють кадрові та майнові відносини.