Відбулося ІІ пленарне засідання 26-ї сесії обласної ради

У п’ятницю, 21 грудня 2018 року, відбулося друге пленарне засідання 26-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання.

На початку засідання пластуни передали Віфлиємський вогонь миру керівникам та депутатам обласної ради. Опісля голова обласної ради Олександр Сич та голова облдержадміністрації Олег Гончарук вручили прикарпатцям державні та обласні нагороди.

За рекомендацією президії до порядку денного другого пленарного засідання депутати включили 30 питань і різне. Обговорення проектів рішень розпочали із проголошення в області 2019 року Роком Організації українських націоналістів та підтримки звернень до центральних органів влади. Вони стосувалися необхідності розвитку фармацевтичного самоврядування в Україні та необхідності вдосконалення механізмів розподілу коштів державного бюджету, спрямованих на реалізацію програм підтримки сільського господарства України.

В ході засідання депутати заслухали інформацію про функціонування закладів первинної медичної допомоги в умовах впровадження медичної реформи, внесли зміни до прийнятих раніше рішень обласної ради та затвердили шість нових регіональних цільових програм.

Ключовим питанням порядку денного другого пленарного засідання стало прийняття обласного бюджету на 2019 рік. Обговоренню головного фінансового документу депутати приділили майже годину. За результатами розгляду питання обласна рада прийняла обласний бюджет на 2019 рік обсягом 8,3 мільярда гривень.

Разом з цим депутатський корпус затвердив план роботи обласної ради на наступний рік. Також були підтримані рішення, які стосуються врегулювання майнових та земельних відносин.