В Музеї мистецтв Прикарпаття триває унікальна виставка творів Опанаса Заливахи

З нагоди 95-ї річниці від дня народження відомого українського художника Опанаса Заливахи в Музеї мистецтв Прикарпаття експонують унікальні твори митця. На виставці представлені роботи з родинної колекції художника.

Кожна робота Опанаса Заливахи наче книга, яку можна читати годинами. Однак всіх їх поєднує одна стрижнева ідея – вболівання за Україну. Опанас Заливаха цим жив і відображав це у своїх творах. Дуже шкода, що у зв’язку з карантинними обмеження дуже мало людей побачили цю виставку. Можна дуже багато говорити про цю виставку, але краще прийти і подивитися!“, – закликав голова обласної ради Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу також зауважив, що у 2021 році планується видати альбом творів Опанаса Заливаха, куди увійдуть роботи, представлені на виставці.

Декілька років тому обласна рада сприяла виданню такого альбому. Сьогодні ж є потреба видати вже другий том з тими творами Опанаса Заливахи, які представлені на виставці. Ще одна проблема, яка потребує вирішення, – пошук місця для постійно діючої виставки творів Опанаса Заливахи або його кімнати-музею. Я не знаю, чи можна переоцінити особистість і постать Опанаса Заливахи в історії українського мистецтва. Думаю, що кожний обласний центр України мали б за високу честь мати в себе ці роботи“, – акцентував Олександр Сич.