В обласному центрі Прикарпаття відбулася щорічна серпнева конференція педагогічних працівників

Перед початком нового навчального року в Івано-Франківську відбулася щорічна обласна серпнева конференція педагогічних працівників. Темою заходу стало “Упровадження реформи Нової української школи на Прикарпатті: перші результати та завдання”.

В рамках конференції її учасники обговорили розбудову системи забезпечення якості освіти в Україні, виклики освітньої реформи та стандарти загальної середньої освіти в Новій українській школі. Також йшлося про формування спроможної мережі закладів освіти в умовах реформи децентралізації.

На початку конференції голова обласної ради Олександр Сич побажав вчителям гідної платні та достатньої кількості матеріально-методичних засобів.

Останні 30 років кожна нова влада приходить і каже: все, що було раніше, було поганим. Все змінюємо! Так ми нікуди не прийдемо. Потрібна стратегія освіти з врахуванням того, що проривом для України у зовнішньому світі може бути тільки інтелект. Не ковбаса і не статки об’єднають українське суспільство. Людина – це цінності, і це головне! Тому навчаючи дітей, не забувайте плекати цінності“, – акцентував Олександр Сич.

Також голова обласної ради спільно з головою ОДА Денисом Шмигалем вручили нагороди освітянам – лауреатам обласної премії імені Івана Косика.

Відзначимо, що цього року двері прикарпатським школярам відкриють понад 700 шкіл. Всього у вересні за парти сядуть 154 тисячі учнів.