В обласному центрі Прикарпаття відкрили перше в Західній Україні почесне консульство Хорватії

В обласному центрі Прикарпаття офіційно відкрили почесне консульство Республіки Хорватія в Україні. Відкриття дипломатичної установи приурочили до 29-ї річниці встановлення дипломатичних відносин України та Хорватії.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич подякувала за підтримку хорватам, яку українці надали у зв’язку із руйнівним землетрусом, який стався поблизу столиці Хорватії, та наголосила, що оскільки між двома країнами є багато спільного, то неодмінно варто разом працювати для налагодження конструктивної роботи у майбутньому.

В свою чергу голова обласної ради Олександр Сич зауважив, що Івано-Франківська облрада всесторонньо зацікавлена у співпраці, а зокрема, між органами місцевого самоврядування.

Хорватія є членом Європейського Союзу, невід’ємною рисою якого є розвинута демократія. А вона існує там, де є розвинуте і самодостатнє місцеве самоврядування. Ми сьогодні перебуваємо на етапі його реформування і нам цікаво, якими шляхами розвивається і рухається місцеве самоврядування в Хорватії. Я бажаю плідних відносин у взаєминах між нашими країнами. Запевняю, що обласна рада зробить все можливе для цього“, – наголосив Олександр Сич.

Відзначимо, що почесне консульство охоплюватиме сім областей західного регіону.