В обласному центрі Прикарпаття відкрили Центр інноваційного розвитку ІФНТУНГ

В Івано-Франківську урочисто відкрили Центр інноваційного розвитку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Він являє собою місце із готовим до роботи обладнанням та інструментом, команду експертів, а також матеріал та електроніку. Центр оснащено сучасними цифровими засобами виробництва в рамках проекту “Транскордонний академічний розвиток для досліджень та інновацій”.

Прекрасне враження від цього простору – простору для технічно-інженерного креативу і простору для технологічного креативу. Оскільки цей простір відкритий для креативної молоді, сподіваюся він в скорому часі принесе результати. Ми раді, що долучилися до цього проекту і спрямували на його реалізацію 250 тисяч гривень з обласного бюджету. Бо не так багато, на жаль, в нас доброї наукової співпраці. Переконаний, що ми зможемо покращити існуючий стан речей в нашому суспільстві завдяки освіті, науці і технологіям“, – розповів під час відкриття Центру інноваційного розвитку голова обласної ради Олександр Сич.

Основними завданнями Центру визначені розвиток компетентностей дослідників і студентів, об’єднання ініціативних та технічно творчих людей, забезпечення можливостей для інновацій командами, просування вищої технічної освіти, виробництво моделей та макетів зацікавленими інноваційними підприємцями.