В обласному центрі Прикарпаття молилися за мир та припинення війни

У День Соборності України в на площі Андрея Шептицького в Івано-Франківську пройшла спільна Молитва за мир та припинення війни. Така подія в Івано-Франківську відбулася вперше. Її організували Івано-Франківські єпархії Української Греко-Католицької Церкви, Православної церкви України, деканат Львівської архідієцезії Римсько-Католицької церкви України. До спільної молитви долучилися керівники області та міста, народні обранці та мешканці міста.

У вільній Україні ми відчуваємо що потребуємо миру і єдності. Ми підносимо руки до Господа у молитві за мир в Україні, щоби закінчилася війна на Сході, а ми жили в любові і єдності. Коли ми будемо разом – і духовенство, і влада, і народ, –  нас ніхто ніколи не зможе розділити, бо з нами буде Бог і Пресвята Богородиця“, – наголосив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський, керуючий Івано-Франківською Архієпархією УГКЦ Кир Володимир Війтишин.

День Соборності України нас спонукає до того, щоби ми почали боротися за нашу єдність, щоби почали піклуватися за нашу Батьківщину. Ми маємо хорошу нагоду помолитися сьогодні усім разом. Наша Україна зараз потребує єдності. Потрібно, щоб така молитва була і лунала в кожному домі“, – додав єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Римсько-католицької Церкви Едуард Кава.

Як зауважив після молитви голова обласної ради Олександр Сич, ми повинні не тільки сподіватися на ласку Господню, а своїми діями плекати єдність у народі.

Плекаймо в нашій душі і в наших діях бажання бути єдиними на нашій землі. Я висловлюю владикам вдячність за цю молитву і щиро бажаю того, щоб Матінка Божа послухала наші прохання і дарувала мир, спокій і достаток нашій благословенній, але такій стражденній українській землі. Якщо ми хочемо єдності в Україні, плекаймо перш за все єдність у нас на Прикарпатті. Я закликаю всіх нас до миру, спокою, єдності у кожній українській родині, громаді і в кожній спільноті. Коли бачимо опонента, сприймаймо його як брата чи сестру, що має відмінну точку зору і прислухаймося до неї. Бо якщо хочемо єдності, потрібно своїми діями робити те, чого просимо у Матінки Божої і в Господа Бога“, – підкреслив Олександр Сич.

Відзначимо, що на молитву за мир та припинення війни до обласного центру Прикарпаття з усіх куточків області привезли сім Чудотворних ікон Матері Божої.