В обласному центрі Прикарпаття урочисто підняли Державний Прапор України

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України в Івано-Франківську відбулася урочиста церемонія освячення та підняття синьо-жовтого стягу.

На Вічевому майдані його розгорнули правоохоронці, військовослужбовці, батьки загиблих героїв, представники братства ОУН-УПА та мешканці міста. Священнослужителі відслужили молебень за Україну та освятили національне знамено. Опісля представники влади спільно з військовослужбовцями та ветеранами національно-визвольних змагань підняли стяг над площею.

Від імені обласної ради та всього депутатського корпусу з вітальним словом до присутніх звернувся перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Сьогоднішнє свято – це данина традиції, бо наш прапор уособлює минуле України, її сьогодення і майбутнє. Дуже символічно, що нині на майдані прапор піднімав маленький хлопчик – підростаюче покоління, наше майбутнє. В України велике майбутнє. Сьогоднішнє свято – це також наша єдність, адже наш стяг об’єднує українців, які живуть на заході і сході, на півдні і на півночі, за межами України. Наш прапор – це свято доблесті, бо під синьо-жовтим знаменом наші діди-прадіди, покоління українців боролися за волю, за свободу, за незалежність нашої держави. Під цим знаменом українські герої сьогодні захищають нашу незалежність і територіальну цілісність на Сході України. Наш прапор – це велика гордість для нас. Пам’ятаймо про це, бережімо наш прапор, усвідомлюймо велику значимість цього свята не тільки сьогодні, а й повсякчас“, – закликав посадовець.