В обласному центрі Прикарпаття урочисто підняли Державний Прапор України

З нагоди одного з найбільших національних свят – Дня Державного Прапора України – в Івано-Франківську відбулася урочиста церемонія освячення та підняття синьо-жовтого стягу. Участь у заході взяли керівники області та міста, учасники російсько-української війни, вояки УПА, військовослужбовці та громадські діячі.

Священнослужителі на чолі з Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ Володимиром Війтишиним відслужили молебень за Україну та освятили національне знамено. Опісля представники влади спільно з військовослужбовцями та ветеранами національно-визвольних змагань підняли стяг.

Від імені обласної ради та всього депутатського корпусу з вітальним словом до присутніх звернувся її голова Олександр Сич. “Щиро бажаю, аби під синьо-жовтим прапором Українська держава стала справді національною, заможною, впорядкованою, такою, про яку мріяли ті мільйони українців, які загинули за її постання. Також бажаю всім нам, аби під українським національним стягом ми здобули перемогу над російським агресором і над кожним, хто буде зазіхати на українську землю і на українську державність“, – акцентував очільник вищого самоврядного органу влади Прикарпаття.