В обласній раді відбувся інформаційний семінар щодо особливостей Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад у 2019 року

В обласній раді відбулася інформаційний семінар щодо особливостей Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад у 2019 року. Його організувала Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” за підтримки обласної ради.

Участь у семінарі взяли близько півсотні представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій Прикарпаття. Їх ознайомили з особливостями конкурсного набору у 2019 році та надали практичну допомогу у розробці проектних заявок.

Для нас дуже важливо, аби в Українських Карпатах на мапі Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей було якнайбільше успішних точок. Саме та кількість точок, саме та кількість проектних команд, які здатні реалізувати проекти за стандартами Європейського Союзу, буде нашм найбільшим адвокатом в перемовинах з європейською комісією щодо окремої фінансової програми підтримки Українських Карпат до 2021 року“, – наголосила адміністратор Конкурсу,  виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” Галина Литвин.

Відзначимо, що у минулому році найактивнішими учасниками конкурсу стали саме громади Івано-Франківщини, які подали 42 проекти (всього було подано 107 проектів). Враховуючи висновки експертів, рішення Конкурсної ради та виходячи із можливостей обласного бюджету переможцями визнано 6 проектів, для співфінансування яких з обласного бюджету спрямовано 1,4 мільйона гривень.