В обласній раді відбулося засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування

Під головуванням голови обласної ради Олександра Сича відбулося засідання Консультативної ради з питань місцевого самоврядування. До її складу входять керівники облради, всі голови районних рад та територіальних громад.

На початку засідання присутні заслухали інформацію начальника штабу зони територіальної оборони Петра Хмельовського щодо організації добровільних формувань територіальних громад на Прикарпатті. Опісля перший заступник голови обласної ради Василь Гладій ознайомив керівників органів місцевого самоврядування про можливості фінансування у 2023 році проектів, які стали переможцями ХІІ обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Також заступник голови обласної ради Микола Палійчук представив учасникам Консультативної ради концептуальні підходи до питання потенційної передачі лісів та земельних ділянок господарств зі спільної власності територіальних громад області до власності територіальних громад.

Окрім цього, в ході засідання присутні обговорили перспективи співпраці з Агенцією регіонального розвитку Івано-Франківської області, а також доступ органів місцевого самоврядування до джерел фінансування шляхом участі у грантових програмах.