В обласній раді нагородили переможців обласних конкурсів проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування

З нагоди Дня місцевого самоврядування в обласній раді відбулося вручення дипломів переможцям Х обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування і восьмих обласних конкурсів  “Краща спортивна громада”, “Громада кращого довкілля”, “Краща етнокультурна громада”.

Останні декілька років, відколи ми почали вдосконалювати конкурс в напрямку розвиткового характеру, кількість учасників зменшилася майже на дві третини. Такі конкурси значно складніші, але вони перспективніші. Адже якщо нам вдасться через реалізацію проєктів створити з десяток робочих місць, це вже буде великим позитивом. Тим більше, створення сільськогосподарського кооперативу чи розроблення інвестиційного проекту дасть поштовх до розвитку громад“, – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

На десятий обласний конкурс було подано 109 проєктів від 78 місцевих рад.

Найбільше проєктів подали Снятинський, Богородчанський, Тисменицький і Косівський райони. А найактивнішими місцевими радами стали Косівська міська рада Косівського району і Брошнів-Осадська селищна рада ОТГ Рожнятівського району, які  подали по 4 проєкти“, – акцентував перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Відзначимо, що в десятому обласному конкурсі було визначено чотири пріоритетні напрямки, серед яких підвищення туристично-рекреаційного потенціалу, збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції, забезпечення екологічної безпеки та реалізація програмиDOBRE.

Такі конкурси – це розумна інвестиція в область і її громаду. Ми бачимо, що люди почали думати про розвиток. На мою думку, громади Прикарпаття мають надзвичайно великий потенціал“, – зауважив керівник Програми “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) Беррі Рід.

Враховуючи висновки експертної комісії та пропозиції ради Конкурсу, розпорядженням голови обласної ради переможцями визнано 55 проєктів від 52 місцевих рад, в  тому числі 16 об’єднаних територіальних громад. На їх реалізацію у 2020 році з обласного бюджету буде виділено 15,1 мільйонів гривень.

Водночас переможцями восьмих обласних конкурсів “Громада кращого довкілля”, “Краща спортивна громада”, “Краща етнокультурна громада” визнано 10 місцевих рад, яким у 2020 році з обласного бюджету спрямують 1,7 мільйонів гривень.