В обласній раді нагородили переможців обласних конкурсів проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування

Напередодні Дня місцевого самоврядування в обласній раді відбулося нагородження переможців ХІІ обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування і десятих обласних конкурсів  “Краща спортивна громада”, “Громада кращого довкілля”, “Краща етнокультурна громада”. Дипломи керівникам місцевих рад, які стали переможцями конкурсів, вручили голова обласної ради Олександр Сич та його перший заступник Василь Гладій

За десять років існування конкурсу ми з обласного бюджету виділили 122,5 мільйонів гривень. Це наша допомога громадам, а не наш обов’язок. Адже кожен рівень місцевого самоврядування має свої повноваження і свої бюджети. Сьогодні приємно відзначити, що, порівняно з минулими роками, у відсотковому співвідношенні збільшилася кількість громад, які подаються на Конкурс. Якщо раніше навіть половина органів місцевого самоврядування не подавали заявки, то в цьому році з 62 територіальних громад 48 подали проєкти“, – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

Загалом на дванадцятий Конкурс було подано 93 проєкти. Переможцями визначено 40 проєктів від 37 місцевих рад. На їх реалізацію у 2022 році з обласного бюджету планується спрямувати понад 18 мільйонів гривень.

У дванадцятому Конкурсі в нас були визначені такі пріоритети, як енергетична самодостатність, розвиток туристично-рекреаційної сфери, розвиток соціальної інфраструктури та інклюзії, підвищення рівня екологічної безпеки. Максимальний розмір співфінансування проєкту з обласного бюджету – 500 тисяч гривень за умови, якщо ця сума становить не більше 75% загального бюджету проєкту“, – розповів перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Водночас переможцями десятих обласних конкурсів “Громада кращого довкілля”, “Краща спортивна громада”, “Краща етнокультурна громада” визнано 10 місцевих рад, яким у 2022 році з обласного бюджету спрямують 1,7 мільйонів гривень.