В Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон для збору коштів на потреби ЗСУ

В Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон для збору коштів на потреби Збройних Сил України, організований обласною військовою адміністрації. До участі у ньому долучився голова обласної ради Олександр Сич. В якості лота керівник депутатського корпусу представив аудіозаписи спогадів ідеолога і провідника ОУН Ярослава Стецька.

Нехай Ярослав Стецько у такий спосіб сьогодні долучиться до тієї боротьби з одвічним московським ворогом, якій присвятив все своє життя. Шкода розлучатися з таким цінним історичним джерелом. Але сподіваюся, той, хто його придбає, передасть якомусь із краєзнавчих музеїв України“, – відзначив Олександр Сич.

Керівник обласної ради також зауважив, що проведення такого аукціону та інших благодійних заходів не лише допомагає підтримувати українських військових, але й гуртує суспільство в сучасних умовах.

Після війни наша нація і наша держава буде найбільш боєздатною і згуртованою у Європі. Європа нині пройнята розкішшю, атмосферою гедонізму, самовдоволення. Європі потрібний стрес, аби вона повернулася до себе, до своїх цінностей, згадала, яку роль вона відіграла у становленні цивілізації. Україна може завдяки цій війні стати локомотивом для Європи, який поверне Європу до своїх цінностей. Бо саме в боротьбі і у змаганні формується характер“, – сказав Олександр Сич вітаючи учасників аукціону.

Загалом на аукціоні було представлено півсотні лотів, наданих науковцями, військовими, політиками, митцями, громадськими діячами.