В Івано-Франківську попрощалися з Степаном Пушиком

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника попрощалися з відомим українським письменником Степаном Пушиком. Провести в останню дорогу Степана Григоровича прийшли керівники обласної ради, родичі, друзі, колеги та небайдужі іванофранківці.

Від імені колег-депутатів висловлюю щирі співчуття родині, друзям і близьким Степана Григоровича. Він насправді знаменує собою цілу епоху в житті Прикарпаття. Це велика втрата для мистецького та громадсько-політичного світу, для всіх тих, хто вболіває за Українську державу. Степан Григорович завжди був багатий ділом чи то на літературній, чи то на громадсько-політичній ниві. Часто було непереливки тим, проти кого він спрямовував свої словесні стріли, але власне він був таким – прямим, гострим, дуже чуттєвим, вболівав за громаду, за Прикарпаття. А найбільше вболівав за Україну. Саме такі люди складають еліту нації“, – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

Серце українського письменника, народного депутата України І демократичного скликання та депутата обласної ради VI демократичного скликання, громадського і політичного діяча, заслуженого діяча мистецтв України перестало битися у ніч на 14 серпня. Поховають Степана Григоровича Пушика у його рідному селі Вікторів Галицького району.