Голови обласної ради та облдержадміністрації підписали меморандум про співпрацю з програмою DOBRE

Обласна рада, обласна державна адміністрація і програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Децентралізація приносить кращі результати та ефективність” (DOBRE) підписали меморандум про співпрацю та взаємодію.

Як відзначив голова обласної ради Олександр Сич, за останні роки співпраця з проектом дала багато позитивів для громад.

Децентралізація незворотня. Це не правильно, коли громади стояли з простягнутою рукою, тож були потрібні зміни. Для обласної ради Програма розвитку місцевого самоврядування є першочерговою. Адже справжнє місцеве самоврядування і є справжня демократія. З часу створення ОТГ ми доповнюємо нашу програму, аби максимально враховувати інтереси об’єднаних територіальних громад та підтримувати їх. Обласна рада дуже зацікавлена в реалізації програми DOBRE, як і інших програм, які сприяють розвитку громад“,- підкреслив Олександр Сич.

В свою чергу керівник програми DOBRЕ Беррі Рід розповів, що йому приємно відвідувати прикарпатські громади і бачити в них прогрес.

Громади в гірських і пригірських місцевостях стикаються з серйозними викликами у наданні послуг та функціонуванні системи. Я розумію наскільки важливо нашій програмі підтримати розвиток громад на Прикарпатті. Звичайно, є певна матеріальна підтримка, але найважливіше – навчання“,- зауважив Беррі Рід.

Програма DOBRE працює в 7 областях України. На Прикарпатті вона впроваджується в десяти об’єднаних територіальних громадах – Печеніжинській, Білоберізькій, Старобогородчанській, Верхнянській, Більшівцівській, Нижньовербізькій, Тлумацькій, П’ядицькій, Ланчинській та Дзвиняцькій.

Технічна та фінансова допомога програми DOBRE спрямовується на місцевий рівень. Разом із громадами вона працює над ефективним управлінням ресурсами, підвищенням якості послуг, стимулюванням місцевої економіки та посиленням залученості громадян до прийняття рішень.