Делегація Івано-Франківщини взяла участь у офіційному прийнятті партнерів Опольського воєводства

Делегація Івано-Франківської області у складі першого заступника голови обласної ради Василя Гладія, голови постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму Ігоря Дебенка і начальника відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату обласної ради Анатолія Прокопіва взяла участь в офіційному прийнятті партнерів Опольського воєводства.

В рамках візиту делегати зустрілися з маршалком воєводства Анджеєм Булою та головою сеймику воєводства Рафалом Бартеком. Сторони обговорили подальші напрямки співпраці в реалізації спільних освітніх і культурних ініціатив, проектів у сфері охорони здоров’я, розвитку туризму та інвестиційної привабливості.

З нагоди 15 річчя вступу Республіки Польща до Європейського Союзу та в рамках проекту “Партнерство без кордонів” маршалек воєводства Опольського Анджей Була вручив першому заступнику голови обласної ради Василю Гладію диплом-подяку “Івано-Франківщина – стратегічний партнер Опольського воєводства (Республіка Польща) в реалізації проектів міжнародного співробітництва у сфері місцевого самоврядування”.

Приймаючи відзнаку, Василь Гладій акцентував на важливості співпраці з Опольським воєводством та відзначив успіх, якого вдалося досягти спільними зусиллями по багатьох напрямках: охорона здоров’я, освіта, туризм, спорт, відпочинок та інше.

Окрім цього, сторони домовились про візит делегації Опольського воєводства на Прикарпаття. В його рамках заплановано спільне засідання депутатських комісій по лінії міжнародного співробітництва з метою обговорення можливостей інтенсифікації співпраці.