Депутати Івано-Франківської області розпочали боротьбу за спортивну першість на VІI Всеукраїнській спартакіаді

У місті Чорноморську Одеської області стартувала VIІ Всеукраїнська спартакіада серед депутатів усіх рівнів. Участь у ній беруть збірні команди шістнадцяти областей України. Упродовж п’яти днів понад три сотні депутатів змагаються у п’яти видах спорту: волейбол, футзал, настільний теніс, шахи та шашки.

Прикарпаття на фінальних змаганнях представляють 23 депутати, які за результатами обласної спартакіади продемонстрували найкращі результати. З їх числа сформовано волейбольну і футзальну команди. Окрім цього, по двоє обранців представлено у настільному тенісі, шахах і шашках.

За результатами першого дня змагань прикарпатські депутати-футзалісти здобули перемоги у матчах із командами Харківської та Вінницької областей. Ще дві перемоги виборола команда волейболістів, які обіграли депутатів Київщини та Донеччини.

“Наша команда налаштована на перемогу. Як відомо, в спорті легше завоювати лідируючі позиції, аніж втримати їх. Всі команди, які беруть участь у спартакіаді, знають наш рівень і готуються до гри з нами. Ми перші тому, що системно підходимо до цього питання, проводимо спартакіади на місцевому рівні, визначаємо кращих і з них формуємо збірну команду області. В багатьох областях до сьогоднішнього дня цього не робилося. Я тричі поспіль беру участь у спартакіаді і коли спілкуюся зі своїми колегами з інших областей, бачу, як у них розгорається дух конкуренції. Ніхто не каже, чи ми постійно будемо першими, чи хтось забере цю пальму першості в нас, бо це боротьба”, – відзначив голова обласної ради Олександр Сич.

Позитивні результати упродовж першого ігрового дня прикарпатські депутати продемонстрували також в індивідуальних заліках.

“Перший день змагань продемонстрував, що ми маємо всі підстави посісти найвищі місця на спартакіаді. Ми бачимо наших суперників, вони всі сильні, але наша депутатська “дружина” достойна, щоби цього року також претендувати на лідерство. Такі змагання є добрим прикладом депутатів місцевих рад щодо розвитку фізичної культури і спорту. Ми можемо приймати багато рішень, але найкраще демонструвати підтримку здорового способу життя на власному прикладі”, – зауважив перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Відзначимо, за час проведення Всеукраїнської спартакіади збірна команда депутатів Івано-Франківської області чотири рази виборювала “золоті” медалі.