“Дитячий крок до щасливого майбутнього”: у Рогатинському районі стартує проєкт для дітей з особливими освітніми потребами

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Костадін Коджабашев і директор Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради Надія Шемберко підписали договір про надання безповоротньої фінансової допомоги Центру для реалізації проєкту “Дитячий крок до щасливого майбутнього”. Проєкт покликаний забезпечити права дітей з особливими потребами на повноцінний доступ до освіти та оздоровлення в безпечному середовищі.

В рамках проєкту для дітей з особливими освітніми потребами в Черченському обласному навчально-реабілітаційному центрі облаштують спеціалізовані приміщення для реабілітації. Для них буде придбано універсальну кабіну для підвісної терапії, дитячу смугу перешкод, інтерактивні підлогу та дошку, обладнання для сенсорної кімнати (світловий дощ та бульбашкові колони). Також передбачається проведення заходів для підвищення кваліфікації персоналу центру в наданні навчально-реабілітаційних послуг та організація обміну досвідом з інклюзивними центрами в регіоні та Україні.

Завдяки обладнаним кімнатам діти зможуть отримати якісну та сучасну реабілітацію, яка сприятиме зміцненню м’язів, зменшенню больового синдрому та покращить  психофізичний стан вихованців Центру.