Для участі в 9-му обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування подано 120 проектів від 87 місцевих рад

Під головуванням очільника обласної ради Олександра Сича відбулося засідання Координаційної ради Програми розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківської області.

В ході засідання було обговорено стан реалізації проектів-переможців восьмого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування та динаміку участі місцевих рад у дев’ятому Конкурсі.

За інформацією начальника відділу з питань міжнародних зав’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради Юрія Цимбалюка наразі виконано 19 проектів восьмого Конкурсу. З них по 16-ти проектах ще не здані звіти. Водночас по двох проектах виконано менше 50% робіт.

Для участі у дев’ятому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування подано 120 проектів від 87 місцевих громад, в тому числі 16 ОТГ. Проекти розроблялися за визначеними пріоритетами: підвищення туристично-рекреаційного потенціалу, збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції, забезпечення екологічної безпеки, розвиток сільських територій та периферії навколо малих міст.

Найбільше проектів подано по першому пріоритету – підвищення туристично-рекреаційного потенціалу – 51. В той же час лише два проекти подано по четвертому пріоритету – розвиток сільських територій та периферії малих міст, який передбачає, зокрема, будівництво систем водопостачання.

Загалом найбільше проектів подали місцеві ради Надвірнянського (16), Тлумацького (15) і Снятинського (11) районів.

Окрім цього, на конкурс “Краща спортивна громада” подано 13 заявок, “Громада кращого довкілля” – 11 заявок, “Краща етнокультурна громада” – 14 заявок.

Результати дев’ятого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування будуть оголошені на початку грудня 2019 року.