Відбулося друге пленарне засідання 27-ї сесії обласної ради

У п’ятницю, 1 березня 2019 року, відбулося друге пленарне засідання 27-ї сесії обласної ради сьомого демократичного скликання.

Перед початком роботи керівники області вручили прикарпатцям державні та обласні відзнаки. Опісля затвердили порядок денний, до якого за рекомендацією президії обласної ради та пропозиціями депутатів включили 34 проекти рішень.

Розгляд питань прикарпатські обранці розпочали із заслуховування звіту  голови обласної державної адміністрації щодо здійснення повноважень, делегованих обласною радою облдержадміністрації. Окрім цього звернулися до центральних органів влади щодо врегулювання питання залучення інших суб’єктів господарювання, в тому числі їх матеріально-технічної бази, з метою цільового використання земель сільськогосподарського призначення, закріплених за закладами професійно-технічної освіти і щодо необхідності дотримання Конституції України та вимог законодавства України у процесі добровільного об’єднання громад. Водночас було прийняте звернення обласної ради до краян, посадових осіб органів місцевого самоврядування, голів райдержадміністрацій та відповідальних за дотриманням законодавства органів про небезпеку та шкідливість спалювання сухої трави, стерні, пасовищ, лук, інших ділянок з природною рослинністю або її залишками.

В ході сесійного засідання депутатів поінформували про результати діяльності органів Національної поліції області за 2018 рік і про виконання обласного бюджету за 2018 рік. В той де час, були внесені зміни до головного фінансового документу Прикарпаття на 2019 рік та до рішення обласної ради “Про розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік”.

Разом з цим обласна рада затвердила регіональний план дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області на 2019-2026 роки. Також були прийняті рішення про припинення діяльності Микуличинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату і створення на її базі обласного закладу оздоровлення та відпочинку “Карпатські мрії” обласної ради. Аналогічно депутати проголосували за припинення діяльності Тлумацької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату і створення на її базі обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей обласної ради.

Під час розгляду питань порядку денного депутатський корпус прийняв позитивні рішення щодо виконання шести регіональних програм, які завершилися у 2018 році, внесення змін до чотирьох діючих програм і низки питань, які регулюють земельні та майнові відносини.