Вітання голови обласної ради з Днем Конституції України!

Шановні краяни!

Щиро вітаю вас з Днем Конституції України!

У 1991 році проголошено Українську незалежність. П’ять років ми жили за старою совєтською, колоніальною і тоталітарною конституцією. Ми були незалежні, але послуговувалися законами залежності. Конституція відобразила існуючий на 1996 рік стан Української Держави і українського суспільства. Він був постколоніальний, посттоталітарний, прокомуністичний, промосковський. Закликаю плекати українську, політичну, інтелектуальну еліту, яка зможе чітко і точно удосконалити Конституцію України, щоби вона відповідала сучасному стану розвитку українського суспільства і задавала орієнтири для розвитку української нації.

Переконаний, не знайдеться жодної людини, яка б не хотіла жити у багатій державі, де панують мир, спокій, злагода, де люди впевнені, що їхньому життю нічого не загрожує, що вбивця не вб’є, злодій не вкраде, грабіжник не пограбує, де люди мають повне право на достойний рівень життя, заробітну плату, соціальний захист, на гідне майбутнє для своїх дітей. 

Я мрію про той час, коли в кожного українця на покуті перед образами буде стояти Біблія, як ознака нашої християнськості, Кобзар Шевченка, як ознака нашої ідентичності, і Конституція, як ознака нашого впорядкованого життя. Нехай суспільне розуміння ваги та дотримання Конституції принесе в кожну українську домівку мир і спокій, стане запорукою процвітання нашої країни!

Слава Україні!

Голова обласної ради 

Олександр Сич