З нагоди відзначення Дня Української писемності і мови в обласній раді відбулася виставка-продаж друкованої продукції місцевих видавництв

Книги, видані упродовж останніх років, представили п’ять видавництв, які працюють на території Прикарпаття. Серед них “Коломийська друкарня імені Шухевича”, “Лілея НВ”, “Писаний камінь”, “Нова Зоря”, “Місто-НВ”.

Важливість книги важко переоцінити, особливо в умовах сучасної війни. Ми сьогодні спеціально запросили місцеві видавництва, аби продемонструвати депутатам, які книги видаються в області. А також спонукати їх купувати книги для себе і для бібліотек на своїх виборчих округах. Це особливо актуально в час російської агресії, коли ми починаємо наводити порядок з надмірними впливами “сусіда” і вичищати бібліотечні фонди від московської літератури. Тому сьогодні потрібно активізовувати видання української книги і представляти їх у наших бібліотеках. Адже, незважаючи на розвиток технологій, книга відігравала і продовжує відігравати важливу роль у становленні духу людей“, – розповів голова обласної ради Олександр Сич.

За видання літератури національно-патріотичного та духовного спрямування, висвітлення і популяризацію діяльності Української Повстанської Армії видавництва нагороджені ювілейною медаллю “80 років Української Повстанської Армії”. Відзнаки представникам видавництв під час сесійного засідання вручив голова обласної ради Олександр Сич.