Кращих театралів Прикарпаття відзначили премією імені Віталія Смоляка

У Міжнародний день театру в обласній раді відбулося вручення премії імені Віталія Смоляка в галузі театрального мистецтва. Нагороди кращим театралам Прикарпаття вручили перший заступник голови обласної ради Василь Гладій та заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Паранюк.

“Театральне мистецтво є найдавнішим мистецтвом. Важко переоцінити роль театру в нашому житті, адже говорячи про театр, ми говоримо і про загальнолюдські цінності, і про високу мораль, гуманізм, натхнення, про наше життя. Дуже тішить, що Прикарпаття на театральній карті України добре знають, до того ж Івано-Франківськ називають театральною столицею України. І все це – завдяки нашим театральним колективам”, – акцентував Василь Гладій.

Комісією із присудження премії імені Віталія Смоляка в галузі театрального мистецтва було визначено переможців у п’яти номінаціях. Так, за  кращу театральну виставу премію отримав мюзикл Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені І. Франка “Гуцулка Ксеня”.

Кращою режисерською роботою названо роботу режисера-постановника драми “На Західному фронті без перемін” (Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені І. Франка) Олексія Гнатковського.

Кращою акторською роботою визнано роботу Ганни Бабинської за роль Катерини Андріївни у трагікомедії “Чи падає влітку сніг”.

Кращою сценографічною роботою стала сценографія Дар’ї Кушніренко до вистави Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. М. Підгірянки “Дорога до Вифлеєму”.

У категорії “Народні аматорські драматичні колективи” кращою театральною виставою визначено “Янгол у пітьмі (сповідь втраченого дитинства)” дитячої театральної школи “ЖИВБУВПЕС” (м. Івано-Франківськ).