На Верховинщині відбулося народне гуцульське свято “Полонинське літо”

В урочищі Запідок, що у селі Верхній Ясенів Верховинського району, відбулося народне гуцульське дійство “Полонинське літо”, яке є традиційним святом першої полонинської продукції, вшанування праці пастухів, пісень, танців та гуцульських забав. Захід відбувся у рамках Міжнародного форуму культур Східної та Центральної Європи “VIA CARPATIA”.

Серед почесних гостей на святі був присутній заступник голови обласної ради Сергій Басараб. Посадовець привітав учасників та гостей “Полонинського літа” від імені обласної ради та наголосив, що завдяки цьому фестивалю Прикарпаття має можливість продемонструвати свій колорит, багату культуру та автентичність.

Також зазначалося, що “Полонинське літо” особливе тим, що допомагає зберігати багатовікові традиції й звичаї Гуцульщини. Воно також сприяє розвитку туристичного потенціалу регіону та пропагує автентику мешканців Карпат, яка славиться своєю оригінальністю та неповторністю.

Захід традиційно розпочався із запалення полонинської ватри. У ході фестивалю відбулися Гуцульські богатирські ігри, концертна програма за участю творчих колективів з України та зарубіжжя. Присутні мали можливість поласувати традиційними гуцульськими стравами, придбати вироби місцевих народних умільців.