На Верховинщині відбулося традиційне гуцульське свято “Полонинське літо”

В урочищі Запідок, поблизу села Верхній Ясенів Верховинського району відбулося традиційне гуцульське свято “Полонинське літо”. Фестиваль проводиться з метою вшанування людей нелегкої професії – “полонинників” і спрямований на відродження вівчарського господарства та проводів на високогірні полонини.

Від імені обласної ради учасників та гостей свята привітав її очільник Олександр Сич. “Щиро зичу, аби й через тисячу років трембіти скликали ґаздів цього краю і його гостей на торжество гуцульського способу життя, культури і традицій. Гуцульський край – це кожен гуцул, який несе давні традиції у майбутні віки. Гуцульщина – улюблене дитя Прикарпаття. В нас є бойки, покутяни, ополяни, але всі українці, коли говорять про Прикарпаття, кажуть що це – Гуцульщина. Від імені обласної ради висловлюю шану всім вам за вашу працьовитість, за вашу культуру, традицію і за ваш гін до життя“, – відзначив голова облради.

На фестиваль прибули учасники із Закарпаття, українці з Румунії, представники Львівської, Київської, Житомирської, Чернівецької, Тернопільської та Рівненської областей. Упродовж фестивального дня на зеленій полонині діяли виставки-продажі унікальних гуцульських виробів, старовинна гуцульська кухня, відбувалися різноманітні конкурси та колоритні гуцульські забави. Кожна сільська рада представила свої вироби сільськогосподарської продукції та речі декоративно-ужиткового мистецтва.